O nas
Niewielką pracownię CZECO stworzyło dwoje wielbicieli czekolady - Ania i Jan - od dawna poszukujący jej szlachetnego, naturalnego smaku. Tym, czego nauczyliśmy się w trakcie naszych podróży śladami wyjątkowych smaków czekolady, dzielimy się dziś z Tobą.
Lata poszukiwań oraz eksperymentowania z czekoladą w domu pozwoliły nam na opracowanie własnej receptury, której głównym składnikiem jest najwyższej jakości kakao z Republiki Dominikany z certyfikatem bio posiadające wyśmienity smak i aromat.
Zawsze na pierwszym miejscu stawialiśmy zdrowie i smak, dlatego naszą czekoladę wytwarzamy tylko z dwóch organicznych komponentów: kakao oraz cukru trzcinowego lub ksylitolu. Nie ma w niej emulgatorów (lecytyny), aromatów ani żadnych zbędnych dodatków. Zachęceni przez znajomych, którzy pokochali nasze wyroby, postanowiliśmy efektami naszej pracy i poszukiwań smakowych podzielić się z szerszym gronem.
I tak właśnie powstało CZECO, marka, która zyskuje coraz więcej sympatyków. Naszych klientów nie zadawalają wyroby masowe powstające najczęściej z gotowych mas czekoladowych (kuwertur) produkowanych na wielką skalę przez duże fabryki zagraniczne. Smak tych produktów bywa niezły, jednak lektura ich składu niejednemu odbiera apetyt na wszelkie słodkości.
CZECO powstaje natomiast w duchu slow food – stosujemy tradycyjną, prostą recepturę, ekologiczne składniki, wykorzystujemy rzemieślnicze metody wytwarzania (nie ma u nas maszyn przemysłowych ani zautomatyzowanych procesów). Nasza czekolada powstaje małymi partiami, a większość czynności wykonujemy ręcznie.
W pracowni CZECO nie produkujemy czekolady, ale starannie tworzymy każdą tabliczkę. Zapraszamy więc do delektowania się naszą czekoladą zarówno koneserów, jak i wszystkich, którzy po prostu cenią niepotwarzalne smaki i zdrowe jedzenie.